#1 Bedre klimadata

Dette initiativ har til formål at udvikle en klimaaftryksberegner, der med et opdateret datagrundlag skal gøre os klogere på de CO2-aftryk, vi afsætter
Organisation
Aalborg Universitet
Bevilling
DKK 39M
Varighed
2021-2025
Støttet af
KR FOUNDATION

#1 Bedre klimadata

Skal vi lykkes med klimamålsætningerne, er beslutningstageres evne til at træffe de rigtige valg altafgørende - og det kræver et solidt vidensgrundlag. Situationen i dag er, at den data, vi træffer beslutninger baggrund af, ofte er forældet eller ufuldstændig.

Dette initiativ har til formål at udvikle en klimaaftryksberegner, der med et opdateret datagrundlag skal gøre os klogere på de CO2-aftryk, vi afsætter. Herved får myndigheder, virksomheder og privatpersoner et vigtigt grundlag for at træffe de bedste beslutninger for at nå målsætningen om at reducere Danmarks drivhusgasser med 70 pct. inden 2030.

Klimaaftryksberegneren vil kunne give et helt konkret svar på, hvilket CO2-aftryk en given aktivitet eller et produkt vil udlede gennem for eksempel produktion, anvendelse og bortskaffelse. Hvad betyder det eksempelvis for CO2-aftrykket, hvis vi arbejder mere hjemme? Hvis vi tager på ferie i stedet for at købe nye havemøbler? Hvis vi skifter oksekød ud med svinekød? Eller hvis vi bruger en ny teknologi i landbruget?

Aalborg Universitet
AAU er et førende universitet, når det gælder om at understøtte en balanceret og bæredygtig udvikling af kloden. Med Aalborg Universitets problembaserede tilgang til forskning og undervisning bidrager forskere og studerende til at løse udfordringer og opnå nye erkendelser på tværs af traditionelle fagligheder med det fælles overordnede mål at skabe en bæredygtig verden.